Harta Bagua

Este una dintre cele mai usoare metode folosite pentru a descoperi armonia unui spatiu. Bagua este o harta octogon sau o grila ce contine simboluri I-Ching pe care feng shui se bazeaza. Aceste simboluri se refera la fiecare arie sau aspecte in viata si sunt impartite in categorii: faima, relatii/casatorie, copii/creativitate, prieteni/calatorii, cariera, autocunoastere, familie/mostenire/sanatate, centru spiritual, bogatie/noroc. Harta bagua se plaseaza peste cladiri, camere sau birouri ca sa arate unde sunt spatii negative sau lipsa, ce trebuie modificat sau sporit in viata. feng shui ofera remedii pentru a corecta situatiile nefavorabile.
Bagua se poate traduce prin : ‘opt laturi’, care descriu forma octogonului. Pentru cea mai simpla analiza, latura carierei a desenului se suprapune cu linia casei, pe care se afla usa de la intrare. Se va obtine impartirea casei in segmente egale. In functie de forma casei se poate intampla sa lipseasca un sector, caz in care vom aplica un remediu care sa compenseze aceasta lipsa.
Acest octogon este un simbol geometric. Prezinta opt energii ale vietii, ca linii directoare in realizarea unei vieti pline si infloritoare. In feng shui cele opt trigrame care formeaza bagua pot fi considerate patru neschimbatoare, yin. Ele nu au directie, raman neschimbate privite de sus sau de jos. Acestea sunt: cer, pamant, apa si foc.Celelalte patru trigrame sau gua au directie absoluta dar semnificatia lor se modifica cand sunt privite in directia opusa. acestea sunt schimbatoare sau yang. Acestea sunt: lac, vant, tunet si munte.

Contact

Va putem ajuta cu orice fel de informatii aveti nevoie, trebuie doar sa completati formularul de contact, iar noi va vom raspunde in cel mai scurt timp

Contacteaza-ne

Social media

Facebook Yahoo Fotki Linkedin